Vill du vara med och skapa CHARM 2018?

Det är dags för CHARMk 2017 att börja avrunda sitt arbete och vi söker nu studenter som vill vara med om ett fantastiskt utvecklande och roligt år och arrangera CHARM 2018! Genom att vara en del av CHARMkommittén får du möjlighet att planera och arrangera en av Nordens ledande arbetsmarknadsmässor. Du får dessutom jobba tillsammans med 17 andra drivna studenter i ett av Chalmers största projekt och lära känna massvis med människor från både företag och andra kommittéer. Det finns 17 poster att söka och rekryteringsperioden sträcker sig till 9 april och du söker genom att skicka ett mail till gabriella.poplasen@charm.chalmers.se. Mailet bör innehålla följande:

  • en kort beskrivning av dig själv
  • varför du vill sitta i CHARMkommittén
  • vilka poster du söker och varför du skulle göra ett bra jobb på dessa poster

Intervjuer kommer ske löpande.

Marknadsföring

Marknadsföringsgruppen sköter all marknadsföring för CHARM. Det är dem som designar de affischer du ser runt om på campus, de trycker upp kläder, hänger upp banderoller och sköter om såväl hemsida som facebooksida. Gruppens gemensamma huvuduppgift är att skapa den fabulösa CHARMkatalogen!

Gruppansvarig Marknadsföring

Som gruppansvarig koordinerar och leder du marknadsföringsgruppens arbete under året. Detta innebär ansvar för planering, uppföljning och samordning av gruppen uppgifter, samt den långsiktiga utvecklingen av gruppen. Du representerar även gruppen i möten med projektledaren och har ansvar för gruppens budget.

Möjligheten att skapa ett tillfälle där studenter kan välja sin väg in i arbetslivet har drivit mig genom året. På vägen har jag fått nya vänner och träffat personer jag annars inte skulle gjort. Detta har gjort både vägen till CHARM 2017 och arbetet i CHARMkommittén så mycket roligare än vad jag kunnat tro!”

Kommunikationsansvarig

Som kommunikationsansvarig är ditt största ansvar är att se till att CHARM är närvarande på sociala medier (Facebook, Twitter, Instagram) och sköta marknadsföring mot studenter och företag via hemsidan. Du ser till att relevant information finns tillgänglig för studenter i god tid och på ett inspirerande sätt som skapar intresse för event och händelser.

Observera att du inte behöver ha programmeringskunskaper eller tidigare erfarenhet av att sköta hemsidor så länge du har ett intresse för området!

Tryck- & kampanjsamordnare

Som Tryck – och Kampanjsamordnare sköter du beställningar av olika trycksaker, exempelvis profilkläder, värdpresenter och CHARMkatalogen. Du är dessutom ansvarig för att planera och samordna olika marknadsföringskampanjer samt att dessa genomförs. Detta innefattar bland annat bokning av marknadsföringsplatser, samordning av informations- och reklamskyltar samt det eventuella användandet av nya kanaler. Tryck- och Kampanjsamordnare är en post som ger utrymme för kreativitet om så önskas.

Designansvarig - Katalog

Som Designansvarig – Katalog delar du posten som grafisk designer med Designansvarig – Kampanj. Ditt största arbete under året är att vara huvudansvarig för CHARMkatalogen som trycks i 5000 exemplar! Utöver detta så är du även ansvarig för annat marknadsföringsmaterial till företagen, material för mässan och att hjälpa Designansvarig – Kampanj med affischer, coreTV mm.

Det bästa under året har varit att tillsammans med resten av CHARMkommitten få skapa ett så viktigt och stort engagemang som CHARM samt att få se så många personer bära runt och använda katalogen som jag har varit ansvarig för.”

Designansvarig - Kampanj

Som Designansvarig – Kampanj är du CHARMkommitténs grafiska designer. Du ansvarar för att allt marknadsföringsmaterial som t.ex. CoreTV, Facebookmaterial, affischer och material till företagen är snygga och följer CHARMs grafiska profil. Arbetets viktigaste mål är att få CHARM att se professionellt ut mot företagen men även studenterna.

”Det bästa med mitt CHARMarbete har varit de varierande kreativa arbetsuppgifterna. Att vara en del av CHARMk17 har varit ett SUPERkul år och att träffa andra drivna studenter och tillsammans lyckas genomföra en av Chalmers största event!!”

Logistik & Service

Som en del av Logistik & Service är du med och planerar, koordinerar och organiserar CHARM under mässdagarna. I stort ansvarar gruppen för säkerheten på mässan, mässans utformning, företagens placering, transporter och logistik, mattläggningen och den service som finns att tillgå.

Gruppansvarig & Mässgeneral

Gruppansvarig för Logistik och Service är en tvådelad post mellan gruppansvarig och mässgeneral. Det är också den enda posten som gruppansvarig som har ansvarsområden utöver rollen som gruppansvarig. Som gruppansvarig är du ansvarig för gruppens ekonomi, planering och långsiktiga utveckling. Ungefär en vecka innan mässan träder du in i rollen som mässgeneral och du är då operativt ansvarig för mässans uppbyggnad, genomförande och återställning.

Logistikansvarig

Att vara logistikansvarig innebär att koordinera alla transporter till och från mässan samt på mässområdet. Du ansvarar tillexempelvis för lager, godsmottagningar samt boka företagstransporter.

“Det roligaste med att sitta i CHARMk är att du får anordna ett av Chalmers största evenemang. Du lär dig hålla många bollar i luften och träffar många härliga människor”

Mässplaneringsansvarig

Mässplaneringsansvarigs uppgift är att planera, göra inköp och lägga bokningar för att mässområdet ska kunna byggas upp och fungera. Det innebär till exempel att man bokar lokaler, köper in mässmatta, hyr tält, beställer el- och nätverksdragning och radiokommunikation. I posten innefattas även att man har ett operativt ansvar under mässan som husansvarig.

“Det bästa med att arbeta med CHARM är alla nya människor man får lära känna.”

Rekryteringsansvarig

Rekryteringsansvarig är ansvarig för rekryteringen av studenter i form av värdar och CHARMs Projektgrupp som behövs för att genomföra CHARM. Arbetet innebär även planering av marknadsföring tillsammans med Marknadsföringsgruppen, värdansvar inför och under mässan samt ansvar för aspning och rekrytering av följande CHARMkommitté. Under mässan är Rekryteringsansvarig också husansvarig för Kårhuset eller A/V-huset.

 

”Under mitt år i CHARMk har jag lärt mig hur otroligt kul det är att arbeta med ett så stort projekt som CHARM och hur utvecklande det har varit för mig som person. Inte minst har jag lärt känna många härliga personer som jag har fått uppleva detta med!

Serviceansvarig

Som Serviceansvarig har du ansvar för olika typer av service för CHARMkommittén, utställare och värdar innan och under mässan. Dina ansvarsområden är, bland andra, mat under mattläggning och mässa samt planering och förberedelser av mässans lounger, receptioner, betalsläpp och garderober. Du ansvarar även för att chaufförer och bilar finns tillgängliga under mattläggning och mässa.

”Året i kommittén har gett mig många nya erfarenheter och lärdomar. Jag har inte minst lärt mig mycket om problemlösning och samarbetsförmåga.  Det är häftigt att se hur vi som ett team, utifrån en idé kan bygga upp något så stort.”

Näringsliv & Event

Om du tycker om företagskontakt är Näringsliv & Event gruppen för dig! Här sker all kontakt med potentiella utställare och gruppen har också ansvarsområden som att hitta sponsorer, att anordna CHARMbanketten och att arrangera andra evenemang före, under och efter mässan.

Gruppansvarig Näringsliv & Event

Som gruppansvarig för Näringsliv och Event är du ansvarig för att leda och koordinera gruppens arbete med allt från företagens anmälningar till CHARMbanketten och de andra events kommittén anordnar. Du har dessutom ansvar för att sätta upp budgeten för gruppen och följa upp den under året.

”Att sitta i CHARM är både enormt utvecklande på ett personligt plan och väldigt roligt, man får träffa massor av engagerade människor och arrangera Sveriges bästa arbetsmarknadsmässa!”

PR-Eventansvarig

Som PR-Eventansvarig ansvarar du för event som är riktade mot Chalmers studenter och då främst de som hjälper till att arrangera mässan, såsom andra kommittéer och värdar. Exempel på sådana event kan vara sittningar, kickoffer eller informationskvällar.

Mässeventansvarig

Som Mässeventansvarig är du ansvarig för att planera och genomföra mässevent under CHARM, framförallt CHARMtech.  Du har mycket företagskontakt och en stor del av ditt arbete kommer innebära försäljning av mässeventen till företag. Under mässan har du ansvaret för att företagen i CHARMtech är nöjda och det praktiska fungerar. 

 

”Under mitt år i CHARMkommittén har jag haft otroligt kul! Jag har lärt känna många personer som jag troligen inte skulle ha träffat annars. Jag har även blivit bättre på att strukturera mitt eget arbete samt att nätverka och kommunicera med många olika människor. Det är otroligt roligt att se all min planering ta liv och genomföras under mässan och se alla nöjda studenter och företagsrepresentanter.”

Anmälningssamordnare

Anmälningssamordnarens roll är att vara ansvarig för företagskontakten och hur denna utformas. Detta innebär att du har ansvar för anmälningssystemet CHARM använder för rekrytering av värdar samt företagsanmälan samt ser till att det förbättras och fungerar.

“Det har varit otroligt lärorikt att arbeta med kontakten med hundratals olika företag och se till att de får ett professionellt och serviceinriktat bemötande.”

Företagseventansvarig

Som Företagseventansvarig arbetar du med att anordna evenemang inför och under mässan. Du har ansvar för lunchföreläsningar och andra event inom preCHARM veckan innan mässan, CHARMsamtalen mellan utställare och studenter under mässan samt den årliga inspirationsföreläsningen.

”Det som är roligast med att sitta i CHARMkommittén är att du får anordna ett av Chalmers absolut största evenemang. Under året har jag fått många kontakter inför mitt framtida arbetsliv”

Spons- & Infosamordnare

Som Spons- och Infosamordnare är du ansvarig över två områden. Du är ansvarig över att söka upp och att sköta kontakten med nya och gamla sponsorer som bidrar till bland annat lounger, tävlingar och annat som behövs under mässan. Du samlar även ihop all information som går ut till de utställande företagen.

Bankettansvarig

Som Bankettansvarig har du hand om banketten som äger rum på kvällen den första mässdagen. Posten innebär att driva CHARMbanketten och vara projektledare för den under året, samt att planera och samordna flera av Chalmers Studentkårs olika kommittéer. Som person bör du vara drivande, bra på att arbeta i grupp och kunna koordinera människor.